Home » Leuke uitjes » Goedkoop erop uit

Een leuk uitje hoeft niet altijd veel geld te kosten. Vaak zijn de "gewone" uitjes net zo leuk! Zeker met jonge kinderen heb je helemaal geen dure parken nodig. Maar ook met oudere kinderen is er genoeg te beleven in, bijvoorbeeld, de natuur!

Hier wat leuke ideeën:

Het bos

Lekker struinen door de bossen. Op zoek naar bijvoorbeeld dennenappels. Je verbazen over paddenstoelen en andere schimmelsoorten. Achter de bal aanrennen. Vogeltjes horen fluiten. Of misschien zelfs een eekhoorntje ontdekken.

En lekker uitpuffen op een leuke terrasje of gewoon op een bankje uit de rugzak wat lekkers tevoorschijn toveren!

 

 

 

 

Het strand

Een daagje naar het strand vinden de meeste kinderen het einde. En niet alleen in de zomer! Ook in de overige seizoenen is er genoeg te doen. In de herfst heerlijk tegen de wind in...genoeg lol! Schelpen zoeken kan altijd. En ook graven in het zand is niet gebonden aan de zomer. Of in de winter ligt er misschien zelfs wel sneeuw! Met een slee de duinen af is weer eens iets anders! Op sommige plekken zijn er zelfs restaurantjes het hele jaar open. Op de Langervelder Slag bijvoorbeeld kan je lekker met de honden neerstrijken op een groot buitenterras. Met heerlijke dekens om om je heen te slaan en hier en daar een plekje om op te warmen. Heel bijzonder....o ja, zit je lioever binnen? Dat kan ook. Ook de honden mogen mee naar binnen!

 

 

Recreatiemeer

De kinderboerderij

Grotere parken met speeltuintjes

Fietstochtje met leuke tussenstops

Kleine dorpsmusea

Wandelen met knapzak....

Picknicken in de achtertuin