Home » Weetjes

Weetjes

Verschillen jongens en meisjes 

 
Ik heb al vaker een blogje geschreven over de verschillen tussen jongens en meisjes. Oké, ik heb geen meiden, (maar ben er zelf wel één ;p ) en ja, er zitten wél verschillen in deze varianten. Maar eerlijk is eerlijk, tussen jongens onderling zitten natuurlijk ook grote verschillen....

Bij ouders van nu kwam ik een leuk stukje tegen over de geslachtsverschillen. In het kort:

-Al vanaf de geboorte kijken jongens naar dingen en harde, felgekleurde spullen hebben hun voorkeur. Meisjes kijken liever naar gezichten én zijn blijer met zachte spulletjes. De auto en de pop zijn dus zo gek nog niet...
 
-Meisjes zijn van nature betere praters (tja, sorry voor al die mensen die vinden dat hun man zo weinig weet te vertellen...) en dus kattiger (daar heb je immers praten voor nodig!) Mannen uiten hun frustraties liever fysiek.

-Jongens onderzoeken de dingen die ze in handen krijgen. Nee, dat is geen slopen! (slik....daar moet ik even voortaan goed aan denken voordat ik weer "gil" waarom altijd alles kapot
moet.... ;-)    )
Het is simpelweg bekijken hoe het in elkaar zit! En ze leren hier dus mee! Jammer genoeg wordt materiaalkennis niet getoetst....
 
-Om op het onderwijs verder te gaan: jongens die in hun hoofd met van alles bezig zijn gooien dit eruit door druk te doen. Heel verstandig want daarmee gooit hij  het er dus "uit". Helaas denken leerkrachten (en ouders?) daar anders over (en hopla, we hebben weer een verkeerd geplakt etiket, zo links en rechts?????). Meisjes gaan piekeren en krijgen buikpijn! (Tja.....mijn ervaring is eigenlijk dat jongens óók behoorlijk aan de stressbuikpijn kunnen lijden....maar wie ben ik?)

-Meisjes willen lief gevonden worden en doen daar veel voor....de jongens willen juist graag uitblinken!

Meer lezen? Hier zie je het artikel van ouders van nu.

 

Verschil bij babies...

Bron:Cornelieke van de Beek, Promovendus, Vrije Universiteit.(www.antwoordgevraagd.nl/www.vrouwenpower.nl)

Het gedrag van een jongens en een meisjesbaby is al verschillend.
Uit recent onderzoek is gebleken dat de hoeveelheid hormonen in het vruchtwater invloed heeft op het gedrag van de baby na geboorte.

Het blijkt dat jongensbabies al meer aangetrokken worden door speelgoed speciaal voor jongens. Dit komt doordat ze meer mannelijke hormonen hebben! Hierdoor zijn ze ook temperamentvoller. Het schijnt dat ze bozer reageren als hun speelgoed achter plexiglas wordt gezet dan meisjesbabies.
Sterker nog: jongens waarbij er meer testosteron in het vruchtwater zat, werden nog eerder boos dan jongens die minder testosteron in het vruchtwater hadden.

Het gedrag van jongens en meisjes is dus gewoon echt verschillend. En dat hangt dus niet alleen van de opvoeding af!

 


Verschillen tussen mannen en vrouwen?! 

Ja, natuurlijk zijn er verschillen! Cultuurbepaald, maar zeker ook biologisch! Hieronder een aantal voorbeelden van verschillen.

Ondanks alle idee├źn over gelijkwaardigheid blijken jongens en meisjes toch verschillend opgevoed te worden. Van jongens wordt stiekem toch nog altijd meer verwacht dat ze minder snel huilen dan meisjes. Raar, want eigenlijk schijnen mannen net zo emotioneel te zijn dan vrouwen. Omdat van mannen toch verwacht wordt niet te emontioneel te zijn, past de man zijn gedrag aan: hij vlucht of vecht....

Tegen eenzaamheid schijnt de man minder goed te kennen, dan vrouwen. Kijk maar eens om je heen. In mijn omgeving zie ik genoeg vrouwen die na het overlijden van hun man alleen blijven. De mannen daarentegen hebben vaak binnen een aantal jaar weer een nieuwe partner...Dus hier zit blijkbaar echt wat in!

Mannen zijn helemaal niet ongevoeliger/minder inlevend dan vrouwen. Alleen gaan zij er anders mee om. Waar een vrouw vooral praat zal de man juist op zoek gaan naar de praktische oplossing van het probleem! Hij leeft zich dus wel in maar niet in praten, maar door te doen!

Mannen schijnen toch echt wel de "roedelleider" te willen zijn! Uit vroeger tijd, waar ze hun bezittingen moesten verdedigen tegen indringers, schijnt nog steeds de drang te bestaan om hun eigendommen te beschermen. En ze willen weten wie de baas is!  Als de kereltjes nog jong zijn proberen ze al "de macht" te grijpen. Voor mannen is duidelijkheid over de "rangen" belangrijk. Weten deze wezens niet wie de baas is, dan raken ze in de war! (wordt gesteld...)

En raar, maar waar: mannen zijn wel degelijk ook anders als hun partner een kind verwacht! Ook hun hormonen veranderen, waardoor het testosterongehalte schijnt te dalen. Hierdoor zouden ze aardiger en hulpvaardiger zijn. Helaas blijkt dit gedrag alleen tijdelijk te zijn...Vind het zelf altijd raar klinken als stellen zeggen dat WE zwanger zijn...maar blijkbaar zit er een kern van waarheid in?!

Feit wat zeker is: mannen spelen anders met hun kinderen dan vrouwen. Waar vrouwen nogal vaak gevaar zien, speelt papa vrolijk mee....Hun spelletjes zijn doorgaans ruwer, stoerder en (wordt gesteld) spontaner. Geen paniek: kindlief wordt er juist alleen maar beter op. Zoals er op de Belgische site staat:" Het maakt kinderen zelfzekerder, bewuster en klaar voor de echte wereld."
Nou, wat willen we nog meer?!

Deze feiten kwam ik tegen op www.allesoverseks.be, toen ik googelde naar verschillen tussen mannen en vrouwen. Vond sommige wel zo frappant, dat ik het even gebruikt heb.